ForeleserDet er ikke så lenge siden vi hadde det første fysiske seminaret siden pandemien traff oss for snart to år siden. Seminaret i oktober var en svært etterlengtet og optimistisk opptur for de nesten 400 atferdsanalytikerne som tok turen til fjells. 

Nå arbeider programkomitéen for fullt med å sette sammen et nytt spennende program for neste NAFO-seminar som avholdes på Storefjell i tidsrommet 20.-24. april. Program og påmeldinger blir tilgjengelig i begynnelsen av februar.

Men hva med pandemien?

Med Omikron-varianten sin inntreden på slutten av 2021, kan verken vi eller andre garantere at vi er fri for smitteverntiltak til våren. Vi håper naturligvis at det ikke blir nødvendig å gjennomføre seminaret med antallsbegrensninger, og både hotellet og NAFO har blitt gode på å legge til rette for å dempe sammenstimlinger. Blant annet kan måltider gjennomføres i puljer, og innsjekking og programoversikter har du tilgjengelig direkte på mobilen.

Digitalt supplement

Fra NAFO DigitalFra Live Fay Braaten og Erik Arntzens presentasjon om oppmerksomhet på NAFO Digital 2021

Siden pandemien traff oss og truet med å knekke ryggen på foreningen, har vi hatt en bratt læringskurve innen digital produksjon, og vi er egentlig ganske stolte av hva vi etter hvert kan få til av live-sendinger. Uavhengig av pandemien er slike ting kommet for å bli, både for NAFO og sikkert mange andre konferansearrangører.

Alt er ikke ferdig planlagt, men på seminaret til våren ser vi for oss at det sendes live fra to av forelesningssalene, og at vi setter opp et TV-studio med intervjuer, gjester, reportasjer og annet aktuelt stoff. Deltakerne på det fysiske seminaret vil ha tilgang til opptakene i ettertid, og det blir også mulig å være ren digital deltaker med adgang både til livesendinger og arkiv.

Ingen livesending kan fullt ut måle seg med å være til stede, og vi ønsker naturligvis at flest mulig kan delta fysisk, men vi vet også fra tidligere år at ikke alle som ønsker å delta faktisk får det til. Det kan skyldes alt fra økonomiske prioriteringer til vikarutfordringer, og at arrangementet strekker seg over 4-5 dager.

Vi planlegger derfor å tilby kombinerte gruppepåmeldinger for arbeidsgivere der noen ansatte kan melde seg på det fysiske seminaret, og at dette gir rabatt på digital deltakelse for alle de andre. Alle ansatte vil da få tilgang til arkivet i ettertid slik at det f.eks. kan benyttes i internundervisning.