BillettTidligere var det nødvendig å gå til en egen nettside for å aktivere en billett etter at man var påmeldt konferansen eller hadde bestilt tilgang til videoarkivet. Dette er ikke lengre nødvendig. Du kan gå direkte til den videoen du ønsker å se ved hjelp av menyen til høyre (tre streker oppe til høyre hvis du bruker mobiltelefon). Hvis du er påmeldt eller har bestilt tilgang, og det ikke er aktivert en billett på pc-en/mobilen din, vil dette bli gjort automatisk når du logger deg inn på video-siden.

Har du flere e-postadresser?

Alle påmeldinger og arkivbestillinger er knyttet til e-postadresser. Hvis du selv har registrert påmeldingen/bestillingen vet du antakelig hvilken du registrerte deg med. Men hvis påmeldingen/bestillingen ble gjort fra arbeidsstedet ditt, så vet du kanskje ikke hvilken som ble benyttet. Hvis du har fått en informasjons-epost fra oss på påmeldingen/bestillingen, så må du registrere deg med denne e-postadressen. Har du en brukerkonto fra tidligere med en annen e-postadresse, så kan du registrere den ekstra e-postadressen din på «Min Side»

Hva er passordet mitt?

Vi får av og til henvendelser fra påmeldte som forteller at nettsiden ikke finner e-postadressen deres når de forsøker å logge seg på, eller benytter «glemt passord»-funksjonen. Selv om arbeidsgiveren din har registrert en påmelding eller bestilling knyttet til e-postadressen din, innebærer ikke dette at e-postadressen din er registrert på noen brukerkonto. En brukerkonto må du opprette selv. Hvis du aldri har laget noen brukerkonto hos oss, må du derfor registrere deg som ny bruker. Du velger da alternativet «Jeg er ikke registrert fra tidligere» når du blir bedt om å logge deg inn. Når brukerkontoen er opprettet, vil nettsiden sjekke om det finnes en billett til deg.

Hvis du har problemer med å få tilgang, så ta kontakt med oss på e-post, så skal vi forsøke å hjelpe deg så snart vi rekker: service.nafo@atferd.no